Skip to main content
Svensk blogg

Första världscupen- done!

By January 13, 2015No Comments

Ja det blev ju inte helt som planerat, men nu är den avklarad i vartfall. 3 tävlingar i helgen, en individuell (1500 höjdmeter upp och ned för berg) en sprint (3-4 minuters tävling) och en vertikal (bara uppför).

I torsdags hade jag tänkt att fara till Puy saint vincent där tävlingarna var, för att på fredagen kunna gå igenom en del av bansträckningen. Istället åkte jag in på sjukhuset och var kvar där till fredag natt. Narkos, morfin och en liten operation. Och så mycket smärta!

Jag frågade doktorn om jag kunde träna lite på lördag morgon? Mnjaoo, sa han, är det väldigt viktigt? Ja.

Det var ok att träna lite lagom, men bara om jag inte hade ont och inte kände mig svimfärdig. Det enda han kommenterade var att jag nog skulle vara väldigt trött med narkoser och morfinet i kroppen.

2 dagar utan mat och en massa medicinering. Lågt blodsocker, trött och svimfärdig? Jo det var jag allt. Och tankarna snurrade- Ska jag verkligen tävla? !

Ett av mina mål för i vinter var att slutföra hela världscupen, och jag ville så gärna göra det. Så jag bestämde mig för att testa. Att bara gå så långt jag kunde för att få en slutplacering. Och det gick bra! Bra med tanke på omständigheterna iaf. Jag gick och njöt av utsikten och av att röra på mig efter två dagar av sängliggande. Jag gick in på en elfte plats.

Dagen efter var det sprint- där går det inte att “gå” runt. Och jag kände mig mycket sämre än på lördagen. Jag gick runt iaf och jag slutade som nr sjutton.

Efter lunch, efter sprinten gick jag till sängs och gick upp först på måndag morgon för att köra vertikalen. Jag kände mig mycket bättre men samtidigt så kände jag tydligt hur kroppen jobbad med att återhämta mig, och hade inte alls särskilt stor lust att köra 30 min i max fart. Men jag gjorde det iaf, eller halvmaxfart i den konditionen jag var i. Jag kom åtta.

Nu ska jag vila ordentligt. Men jag är glad att kunde köra tävlingarna så att jag fortfarande har en chans att nå mitt mål. Och det är ju inte några superplaceringar, men det är bättre än med inga poäng alls.

Hej så länge!1461267_710800409034031_3258965276679693396_n

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!