Skip to main content
Svensk blogg

Ett rekord, en vertikal km och en ultra

By July 15, 2014No Comments

blev det förra veckan. Och lite löpning därimellan.

Allt kändes bra, rekordet var nog det bästa 🙂 En härlig känsla att vara snabbast upp och ned på Sveriges högsta berg!

På fredagen inför vertikalen hade jag lite tunga ben, men känslan var helt okej. Jag var 45 sekunder ifårn en tredjeplats. Men slutade 6:a ! Foto: Ian Corless, Talk Ultra

Inför ultran (Ice trail, 65 km, 5000 höjdmeter, en tävling i ultra skyserien) kände jag mig fortfarande lite trött i benen så jag var inställd på att ta starten långsamt. Det gjorde jag, på platten, sen i första uppförsbacken kändes det lätt så då skapade jag en lucka ned till de andra damerna.

Hela tävlingen går på hög höjd, från 2000 meter upp till 3400 meter så det är ganska tungt att springa! Sen är det glaciärer och snöfält och tekniska ryggar man ska springa över. Himla fin tävling!

Foto: Damien Rosso

Jag ledde hela vägen från start till mål, men sista biten tog jag det väldans lugnt då jag hörde att jag hade 30 (!) minuter ned till andra dam. Så jag gick nedför den sista utförslöpan för att spara benen inför helgens tävling!

Allt gott!

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!