Skip to main content
Svensk blogg

Den där andra växeln

By April 14, 2014No Comments

som är bra att ha på tävlingar när man ska dra ifrån. När man är trött men det ändå finns mer att ge. Den hade jag inte den senaste veckan, och inte heller på säsongens sista tävlingar.

Världs cupen här i Tromsö gick av stapeln i lördags. Det var mulnigt men annars bra före för en tävling. Snön var bättre än den brukar vara på denna tävling. Jag låg 3-5 mest hela tiden men när det började närma sig de sista 300 höjdmeterna så kunde jag inte växla upp. Inte för att jag var tröttare än vanligt, det vara bara det att sinnet  var inte riktigt med.

För mig är det bland det viktigaste att vara fräsch i. Att vilja göra någonting. Att vilja trötta ut sig, att vilja gå om, att vilja komma på podium.

Men just i helgen hade jag det inte i mig. Inte i söndags heller på sprinten. Jag var ok, men inte så mycket mer. Ingen känsla. Inget driv.

Så jag tror att det är dags för en vila. Innan jag börjar ladda inför sommaren. jag har ju som tänkt det ändå men just i helgen blev det ganska tydligt att det var dags!

Inför sommaren behöver jag vara klar i sinnet! 

Ciaoo!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!