Svensk blogg

Den bästa dagen

By July 10, 2012 10 Comments

är en dag av törst.

Vi i salomons internationella lag hade 3 dagar i Font romeu innan journalister, bloggare och brand ambassadorer anlände. Vi är mitt inne i tävlingssäsong och föregående vecka -Kilians Classic är tänkt som en liten vilovecka. En vecka där vi har tid att umgås. Vi hinner springa långa fina sträckor tillsammans, vi hinner dela den glädjen utan att tänka på en kommande tävling.

Under denna vecka är det även tänkt att vi ska utvärdera nya uppdaterade prototyper. Prorotyper som vi utvärderat och kommenterat under adwanced week som ägde rum i april, som nu har uppdaterats. Jag har fått en specialdesignad sko, som jag ska testa så mycket som möjligt under mina dagar i kandinavien. Jag tror det kommer bli en hit och hoppas att kunna övertyga huvudkvarteret på Salomon att den måste komma ut till försäljning. Den skulle sälja som smör i solsken här.

Efter tre dagar med de bästa kom journalister och bloggare:

Erik Ahlström, Miranda Kvist, RW`s egna Jonas Lund och Johan Henriksson. A.k.a Team Sweden. Jag har bra hållning och klappar händerna som vanligt!

 Innan de anlände hann salomongänget köra tester av motbacke skor..:

Varje loop var 300 höjdmeter. Loved it. Kilian påväg, Mick Donges nästa och sedan var det jag.

Greg och Dean. De är de som filmar och fotar de mesta för salomon. De var dem som fick mig till twitter. Jag älskar att hänga med dem! Kolla in: http://theafricanattachment.com/

Före start. Jag hade precis bestämt mig för att köra 45 K. Det längsta jag någonsin tävlat! Här med Greg, med sin vanliga kommentar- Emelie that´s a joke. Your glasses, a joke. Med hans franska accent. Jag är den skandinaviska glada tjejen med konstiga kläder och den största aptiten av alla i salomon familjen. Då får man stå ut med mycket.

Start. Kilians classic 45 K. Jag var inställd på att lära mig. Äta. Springa i ett bra tempo. Njuta. Det hela slutade i en fenomenal dag. Från mitt innersta kan jag berätta att känslan i löpningen under denna dag var den bästa jag haft. Någonsin.

Här efter 25 K. Pigga ben. Vackra berg. Jag njöt av vartenda litet steg. Jag kände mig stark hela vägen. Vet ni vad jag åt?

Jag åt enormt mycket. Mycket mer än vanligt. 5 gels. 7 kakor. 5 stora godis bitar. 3 jamon serano.

Vet ni vad Kilian åt? 4 godisar.

Pigg och med den bästa känslan jag haft sedan, ja, jag vet inte när.

Veckan har varit fantastisk. Min höst är planlagd och det pirrar till lite när jag tänker på den. Möte med Greg Vollet är alltid spännande. Och vet ni vad? Jag ska testa springa längre lopp i höst. Jag ska berätta mer senare!

Augusti ska jag spendera i USA. De 10 första dagarna är jag själv med en hyrbil. Då ska jag vara i bergen och träna på hög höjd. Colorado. Salomonfolk och annat folk finns i kretsarna så om jag känner mig för ensam är det bara möta upp med dem. Men jag ser framemot att bara vara i bergen också. Själv.

Inspiration:

Hoppas er sommar är fin!

Emelie

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Henrik

  Du ser sjukt stark ut!! Kommer bli kul att följa dig framöver på ultradistans-lopp. Jag tror på dig och vet att du kommer upp i toppskiktet även där.
  Lycka till. BTW, helt ok att springa i dina crazy glasögon tycker jag 😉

 • karintanker.blogspot.com

  Wii! Bra jobbat! jag tror att du kommer att vara mycket vass på de långa distanserna!

 • Niklas

  Låter helt fantastiskt, dels med din löpkänsla samt själva atmosfären och naturen! Rätt nyfiken på skon som du nämner. Testat några Salomon trailmodeller, men ingen har fallit mig på läppen ännu. Var faktiskt inne på butiken i Sthlm igår för att köpa S-lab 12L ryggan, men de hade bara small, så jag testade några skor istället. Lycka till i USA!

 • Sandra

  Vem vann? 🙂 Sånt är alltid roligt att höra.

 • Cecilia

  Vilket fantastiskt inlägg. Skall springa i bergen uppe i norr i sommar tack vare dig.

 • Emelie Forsberg

  Heja!

  Cecilia! Var ska du springa? Vad roligt!

  Sandra: Kilian Jornet, Greg Vollet och Tom Owens sprang in på första plats hand i hand. Jag vann damsidan! 45 minuter efter grabbsen. Kändes som sagt väldigt bra.

  Niklas: Ja, jag ska berätta så snart jag får. 😀

  Karin och Henrik: Tack för det! Jag ska skriva mer om hur jag tänker kring det..

 • Maria

  Härliga inspirerande berättelser och bilder. Ser fram emot att få höra om dina längre distanser.

 • Miranda

  Du är sjukt cool Emelie, och galet duktig 🙂 lycka till med allt, du kommer äga!!! //mirandakvist.se

 • Cecilia

  Jag tänkte ta tåget till Enafors och därefter springa mellan fjällstugorna med lätt packning på ryggen bara. Jag är lite osäker på exakt rutt. Om du vill rekommendera startplats så blir jag glad – vilken fjällstation skulle du valt att utgå ifrån? Har läst om Sylarna, Storulvån eller Blåhammaren. Och om man vill stanna en extra dag på en fjällstation vilken skulle du tagit? Lycka till med framtida tävlingar i sommar, jag följer dig här på bloggen

 • Emelie Forsberg

  När du är i enafors kan du antingen ta bussen upp till storulvån ( en stor fjällstation ) eller springa 11 km till blåhammaren. Jag skulle nog valt ulvån. Skönt att lassa av lite grejer och mysa runt lite där. Sen skulle jag bara följa vinden! Det är fint att ta sig upp till blåhammaren, sedan springa på baksidan av sylmassivet till sylstationen. Det kan vara lite blött, de kommer de nog säga på blåsis. Men vad gör det? Du blir blöt ändå 🙂

  Jag skulle nog stannat en dag extra på sylarna, göra någon fin topptur där. Eller utgå från storulvån och springa i bunnerfjällen! det finns så mycket att göra!

  Att springa till de norska hyttorna är också fint: nedalshyttan och storerikvollen. Sen gillar jag gåsen.

  Titta på en karta och klura på vad du vill! Sen får du berätta!