Skip to main content
Svensk blogg

Bryta mönster

By December 19, 2012No Comments

I hela mitt liv har jag älskat stora hundar. Brukshundar. Sådana det går att springa i flera timmar med. Gå på skidtur med och att gosa och brottas med så där som det bara går att göra med en bamse hund. De är fina kamrater och jag skulle gärna funnit mig en vovve att dela mina turer med men att skaffa en nu är inte det bästa för vare sig den eller mig. Jag vill helst ha ett ställe där den kan gå lös och röra sig fritt.

Katter. Det finns två katter som jag har känt mig relativt avslappnad med. En bondkatt vid namn Trisse. Och en fiskarkatt vid namn Mickos. Ja Mickos kunde iofs vara lite lömsk och när Trisse levde var jag så liten så jag kanske inte kommer ihåg om han var lömsk eller ej..

Så jag är nog en inbiten hundmänniska. För några månader sedan skaffade mitt hus 2 katter (!). Jag var väl med på det och tag tänkte att det går väl an. De hänger runt lite i huset och vill ha mat och kanske vill de gå ut ett tag osv. I början var jag lite avvaktande. Vad ska man göra med en katt liksom? Så jag gjorde inte så mycket. Jag är ju en hundmänniska för rackarns skull!

Men så för ett tag sedan började jag på något sätt få lite mer förståelse för katterna. De är ju små söta pälsvarelser som kurrar och vill ha mat. Måste de vara så mycket mer? Självklart är de mer än de omnämnda men grejen är den att jag har fått mer empati för katter. Jag vet inte varför eller hur. Jag kan väl lura lite på det till en annan gång. Men grejen är den att jag känner mig som en lite bättre människa. Att jag ger de små rackarna en ärlig chans och inte tänker så mycket på att jag faktiskt ”är en hundmännsiska”.  Ja i den lilla vardagen har jag brutit ett mönster. Och det låter så lätt men ibland kan det vara ganska svårt.Men titta bara!

Nåväl.

Nu känns det som att jag har vilat upp mig tillräckligt efter sommaren och är sugen på att komma igång igen! Så iförrgår tog jag mitt första ”riktiga” pass på över en vecka.

Upp på det närmsta fjället med snowcrossen på. Gälet bra grepp med dem och perfekt för löpning i lite snö.Och idag invigde jag mina nya skidor. Det var helt U N D E R B A R T.Tack uhrweder! Ser framemot med ett flott samarbete med er!

Tjingeling!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!