Skip to main content
Svensk blogg

A marathon per day keeps the doctor away

By June 29, 2012No Comments

Första dagen sprang jag till Blåhammarens fjällstation. Detta var halvvägs, med getryggen i bakgrunden. Det fjället har jag knatat upp och ned (på skidor) oräkneliga gånger. På blåhammaren träffade jag gamla kollegor, och åt mat med Lisa. Hon är även blåhammarens platschef. Hon hittar på mycket skoj där, till exempel drop in bröllop! Hör och häpna!

http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/upptack/Omraden/Jamtland/Fjallstationer/STF-Blahammarens-Fjallstation/

Dagen efter fick jag sällskap från blåhammaren. Efter ett kaffestop på sylarna fortsatte Torun och jag och avrundade dagen med bastu och middag på helags med fint sällskap av personalen! Det var till och med efterätts fest.

Tredje dagen bjöd på helt nya vyer. Helags-vålåstugorna var första etappen. Det regnade och blåste men ibland tittade solen fram. Det ligger kvar mycket snö och det är högt vatten. Ibland blev det riktiga äventyr, för Puck tycker inte riktigt om att simma förstår ni.

Jag kände mig fri och ensam. Det är fint. Vid en älv hade 1.5 meter av bron blåst (?) bort så man var tvungen att balansera på en smal planka. Pucken ramlar i och jag får kasta mig efter honom. Slutet gott allting gott. Vi blev blöta, men vad gjorde väl det i spöregnet?

Efter några chokladägg i vålåstugorna fortsatte turen mot stensdalstugorna. Vackra slingriga stigar. Jag har inte nog med ord för att beskriva allt det vackra, vilda, oändliga.

I stensdalstugorna bastades det. Pratades om björkaska och märkligt nog sprang jag därifrån med ett kilo blancherade mandlar. Mums.

Stensdalen- storulvån via Tjallingedalen. Ostigat och vilt.

Allt som behövs. Sovsäck och liggunderlag är ett måste så man kan ta sig en tupplur lite närsom.

Sista biten gick på grusväg. Det kändes snopet, att efter så mycket fjällterräng få springa på väg. Det var ganska skönt. 5 min/ km var ingen konst. Men lite uttråkad blev både Puck och jag. Så jag stämde upp i sång och betade av min topp 5 lista. Ho hey hör dit, just nu.

Hey ho folkens!

Emelie

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!