Svensk blogg

Vad lever du av?

By January 14, 2014 9 Comments

Jag har fått frågan från några av er läsare av vad jag lever av. Jag är elitidrottare! Jag springer bergstävlingar. Skyrunning. Trailrunning. Och på vintern så är jag skidalpinist.

Kan man leva av det?

Ja. Sporterna är ungefär lika stor i sydeuropea och usa som lämgdskidåkning är i skandinavien.

Sen kan jag ju inte påstå att jag blir rik. Men jag älskar min vardag! 

Jag har studerat biologi men jag har inte skrivit mitt ex-jobb än. Men just nu kan jag inte göra båda delar då jag vill fokusera 100 % när jag skriver det. Jag är dålig på att göra fler saker till 100 %. Dock tycker jag att det är givande att lära mig saker så jag försöker studera fysiologi nu.

En annan fråga: Är du bara ute i bergen?

Hehe. Jag önskar att jag vore det. Men jag har ca 30 dagar med mina sponsorer och press att avvaerka också. 

Om jag en säsong inte har ambition eller om jag blir skadad så kommer jag att vilja göra någpt annat. Och vad är inte bättre än att slutföra ex jobbet då?

Ha det så gott!

Emelie

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

  • Sandra

    Hur länge har du varit elit då? Och hur kom det sig att du började med dessa sporter och har du alltid gjort det? 😀 är så nyfiken 😀

  • Patrick

    Tar du talaruppdrag? Hur bokar man dig i så fall?

  • Daniel
  • Sandra

    Tack Daniel för tipset ! Riktig bra podcast 😀

  • Pernilla

    Hej! Vilken häftig person du är, en riktig cool förebild! Blir riktigt sugen att springa mer i berg/fjäll miljö och våga mig på längre distanser. Har du något tips på roliga och vackra tävlingar i Sverige i år? Kommer du ha något löparläger?

    Jag sugen på att prova Salomon’s skor, vilken skulle du rekommendera om man ska springa runt 1-2 mil i blandad terräng, mest svenska fjäll men även skog och stig?

  • Emelie Forsberg

    Hallå!
    Patrik, ibland gör jag det! Man kan maila mig på emelie.forsberg@runnersworld.se

    Pernilla:
    Härligt! Inga löparläger för min del i år. Kolla in sweden skyrace eller keb arctic run! Svårt med skor, det beror på vad du gillar och hur du springer, biomekanik och allt möjligt! Jag springer nästan bara med sense.

  • Patrick

    Tack Emelie!

  • David

    En bra fysiologibok är Marieb “Human anatomy and physiology”. Kostar några kronor men värt varenda en. http://www.amazon.com/Human-Anatomy-Physiology-9th-Edition/dp/0321743261/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1394374688&sr=1-1

  • Emelie Forsberg

    Tack för tipset David! Jag har köpt den och laddar ned till min ebok!