Skip to main content
Svensk blogg

Tusen tack!

By October 10, 2013No Comments

Vilka underbart peppande och värmande kommentarer. Tusen hjärtliga tack. Tack tack tack.

Det var spännande att följa denna diskussion som uppstod! Och helt klart, era kommentarer värmer och några stunder av funderande så skakar jag av mig kommentarer av ”Kallarna”.

Jag förstår att vissa inte förstår sig på hur jag tränar. För jag tränar inte som Hellner eller Paula Radcliff.

Och på tal om Paula så är hon inte kenyan. Såvitt jag vet iaf. Hon har maraton rekordet på damsidan. Nån skrev att när kenyanera börjar att springa skyraces så kommer vi att få storstryk. Tror du att Johaug, northug och Kalla kommer att få motstånd när de börjar satsa på längdskidor också? För att vara stark i bergen så behöver man inte vara tunn som en kenyan. Man behöver vara stark. Tunn men framförallt stark.

Och som svar till någon som skrev att när konkurransen kommer till skyrunning och ultradistans så måste man börja träna 2 gånger per dag med hög intensitet så kommer mitt svar här:

Nu ska jag förtydliga min träning för dig. Som du kanske känner till så är min rw blogg inte en ren träningsblogg. Dvs jag skriver inte all min träning där. Ibland skriver jag om nån fin tur och ibland om nåt träningspass. Men att skriva ned dag för dag med vad jag tränar intresserar mig inte.. inte till den grad att jag vill lägga ned tid att blogga om det. Det enda jag gör är att notera det själv i ett excel ark.
 
I snitt tränar jag 3-4 timmar om dagen.  I den träningen ligger jag kanske runt 1 timme i zon 3. dvs intervall fart. Men jag gör det i terräng, och i uppförsbackar och inte som Gärderud eller Hellner tränat tränar.
 
Om detta aldrig är testat så vet man ju inte om detta är lika bra eller kanske till och med bättre?
Förstår du hur jag menar? Bara för att det är en “annorlunda och ny” typ av hur man tränar så betyder det ju knappast att det inte är bättre eller lika bra?
Det är detta instängda synsättet som jag kan bli lite less på..
 
Och ja det finns vissa skyrunners som tränar mer som Gärderud och det funkar för dem.

Nåväl. Jag tror att vi lämnar denna diskussion nu. Avslutar med det vackraste natten har att erbjuda dagen. Norrsken! Sista natten i Tromsö dansade det för oss!

Tack alla ni!
 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!