Svensk blogg

Quelqu’un m’a dit

By November 12, 2012 15 Comments

att vi bor i paradiset.

I stora drag har jag så mycket energi just nu här hemma i Tromsö! Det gör mig lycklig och sprallig! De två senaste visiterna jag har haft här har jag vart slut. Inte helt slut men inte som vanligt. Det var ju bara det där med motivationen..

Men det går bra! Bättre! Det finns folk som är helt obändiga. Ut i ur och skur. Det är kärlek till idrott!

Det inspirerar. Tack TMB !!

Ja gårdagens träning blev som sagt några timmar till fjälls och kvällstid lite klättring.

Idag ett långpass på skejt skidor och nu simning. Om jag känner mig själv rätt kommer jag att sjunka efter 300 meter. Simning ! Bouff.

Det såg ut ungefär såhär idag. Fast det var dagsljus. Och lite mer snöblandat regn än bara snö. Vatz visar teknik och Solli knäpper bilder.

Men hörrni! Ska ni inte ta och berätta hur era veckor ser ut ? Ja ja, blogg är i stort sett one way communication men ack så trevligt det vore att ta del av !

Det ger mig säkert mer inspiration. Komalong komalong!! Det går fort att kladda ner några rader om er träning!

Nu: på med badmössan!!

Emelie

 

 

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Victoria Björklund

  Vilken vacker bild, nu känner jag att jag måste besöka Tromsö någon gång !
  Jag har fått den briljanta idén att delta i Åre extreme challenge så på träningsschemat står MTB,paddling och löpning ! Öppet fjäll på Axa är oxå inplanerat, måste försöka få in mycket backträning men det kryllar inte av backar på östgötaslätten minsann !

  Vill även passa på att gratulera till Skyrunner-vinsten och till en fin och inspirerande blogg. Keep up the good work !

 • Stefan

  Emelie!
  Idag 30 min maxstyrka/gym + 60 min lugn rull på testcykel.
  Söndag: 105 min stakning rullskidor + 25 min kvälls löpning
  Lördag: 190 min löpning, stig/grusväg

  Tack för all inspiration!

 • www.overthetop.se

  Å så härligt med snö!! Jag hoppas det kommer lite till Göteborg iår. Inte för jag åker så mycket längdskidor, men jag gillar att springa i snö. Det blir så tyst och fint ute och så är det härligt med lite variation i den annars gråa, mörka och regniga staden.

  Idag stod rep-intervaller på schemat. Ingen jag själva planerat in, har en super tränare som kommer med galna förslag. Men det var sjukt effektivt. 750 meters intervaller med en kompis som lindat ett rep runt midjan och springer bakom och ger dig motstånd. Pust. Tack för inspirerande blogg!!

 • Cecilia

  Idag; spinning 1h – jobbigt och ruggigt effektivt för låt och puls!
  I lördags; crosstrainer 30 min (känns lite fånigt men mest skidlikt på gymmet) och styrketräning (är uppe i tre chins, jippie!)
  I torsdags; barmarksträning i form av stavgång, sprätt och älghufs
  I onsdags; 6 km kvällslöpning + kanelbullspaus hos en pluggkompis + 2 km hem igen i natten
  osv!
  I vanliga fall springer jag oftare, men kan vara bra att pausa ibland tänker jag

  Tack för all inspiration fantastiska du! Och lycka till på den stora tävlingen. Jag håller med LG Skoog i hans 9e blogginlägg 😉

 • Niclas

  Hej och hå.
  Min senaste vecka bestod av löping, MTB och ett pass simning och lite klättring (tyvärr inomhus). Projekt sammla distans och höjdmeter fortsätter. Det där med långsam kontinuerlig ökning är inte det lättaste. Varför alltid samma visa, massor av inspiration och ork gör så man ökar på för fort, småkrämpor dyker upp, man vill inte trappa ner fortsätter och sen känns det bara tyngre man tappar motivation och håller upp och börjar om.
  Nej, nu skall det mera gå på känsla och variation. För motivationen så finns det alltid nya slingor eller projekt att utforska. Någon vecka framöver skall jag se om det går att samla ihop ett everest i höjdmeter under sju dagar, ett litet mål att sträva efter.
  Men idag blir det nog simning för mig med, efter lite scones och kaffe. Om jag behöver inspiration finns ju alltid den här sidan, alltid lika kul att läsa. Lycka till i snön och med framtida projekt!

 • Rasmus

  Tja!

  Ja, när det kommer till motivation är det inte alla gånger helt lätt. Nästa stora mål blir AXA Fjällmaraton. Ska bli en riktigt kul och intressant att se hur långt mina krafter räcker. Det är bara så jäkla långt till augusti! Så fram tills dess är det flytt, nu klubb och annat spännande på agendan. Snöskorace i Rättvik i januari lockar. Kanske en sväng till de varmare breddgraderna efter årsskiftet. Är även sugen på att göra en satsning mot Salomon Trail Tour nästa år.

  Får inspiration från din härliga blogg och genom de senaste veckornas simträning. Jag har grymt stor utvecklingspotential där och resultaten märks fort! Sen är ju alla träningspass med sköna kompisar sjukt motivationshöjande också!

  Ha det fint och lycka till med allt framöver! 🙂

 • Anders Clarin

  Här kan du inspireras av vad jag sysslade med förra helgen.

  http://www.xtri.com/features/detail/284-itemId.511715064.html

  “Swim 2.4 miles! Bike 112 miles! Run 26.2 miles! Brag for the rest of your life”

  Keep up the good work! Du är en stor inspirationskälla.
  /Anders

 • Anna

  Kanske en välkänd led för dig? Just nu mörk, isfläckshal och lerig, men ändå underbart vacker https://twitter.com/runningmeatball/status/268282635611172864/photo/1

 • Emelie Forsberg

  Victoria: Ja Tromsö är att rekommendera! Å vilka roliga utmaningar du har framför dig !! HÅEC och axa ! Tjohej!

  Stefan: tack själv!

  Overthetop! Gött med tränare ibland kan jag också tänka mig. Så gör man det bara.

  Cecilia: jag längtar faktiskt lite till de veckorna då jag inte ska springa alls, dvs hela vintern..! Go alternativ träning go!

  Anders: wow!

 • hanna

  Satte pers på 10km idag, har aldrig varit bra på eller riktigt velat springa förut, men nu jävlar är jag biten.

  Springer 3-4 ggr i veckan, gymmar däremmelan gärna cirkelträning och crossfitliknande grejjer.

  Är annars en skidåkare med nästan 4 säsonger i alperna.

  Har som mål att börja klättra igen, man kan undra varför jag sluta, klara milen på under 50 (54.50 just nu) och springa en tough mudder!

 • Anna

  Ok då. Jag brukar inte kommentera men om du ber mig så ;). Du är cool måste jag passa på att säga. Heja dig! Själv är jag en motionär som läser träningsbloggar för inspiration. Som 40-årig tvåbarnsmor får man ligga i för att hitta träningstid men det brukar gå hyfsat. En bra vecka blir det 2 klätterpass och 3 löppass, men det är en verkligt bra vecka det! Bröt foten när jag bouldrade i början på september. Nu springer jag igen, men kort och långsamt och lätt haltande ;)… Hoppas på livets första ultramaratonstart nästa höst. Det blir grejer det! Tills dess fortsätt att vara bäst och ge mig super mycket inspiration!

 • Emelie Forsberg

  Hanna! Snart är du framme vid målet. Njut av resan dit!!

  Anna: Jag inspireras av mödrar som finner tid. Det är passion ! Go go! Tack för att ni skrev och berättade!

 • mary

  har börjat dra ner på säsongslöpningen så nu väntar jag på snö! vill på med skidorna och köra långdistanspass på flera timmar! innan snön kommer så fortsätter jag dock med något löppass per vecka, för belastningens skull. min träningsvecka hittills:
  Måndag: löpning 45 min, crossfit 60 min.
  Tisdag: HIT 60 min på friskis.
  Onsdag: ledigt!
  Idag: löpning, 60 min. Nu sitter jag och laddar för ytterligare ett HIT-pass på 60 min:) Ja, hösten och vintern är verkligen mer i styrketräningens tecken för min del. men det brukar göra mig några minuter snabbare sen på våren!brukar dock få lite kritik för att jag satsar på styrketräningen från mina löparvänner, men jag tycker ju de är så kul att känna mig stark och att orka lyfta mer än killarna! visst får jag några extra kilon på mig, men det är de klart värt! ser det också som att man har lite å ta av under långa distanspass på somrarna:)

 • Emelie Forsberg

  Niclas! wow med höjdmetrarna! Hur går det?

 • Niclas

  Efter en riktigt fin helg med två heldagars löpning bland lite berg så fick det bli en lätt träningsvecka, har inte kännt mig redo för att dra på en tung vecka. Men nu förhoppningsvis ett par veckor klättring i australien och efter det ska det nog finnas kraft i skalle och ben för en hård vecka av höjdmetrar. Heja på där borta i snön!