Svensk blogg

Motivation ?

By November 10, 2012 4 Comments

Jag är hemma i Tromsö. Snön är här. Vilket är helt fantastiskt !

Jag har redan vart ute på två turer. Stigar känns långt borta (!?)även fast jag sprang en fin ryggtravesr så sent som i torsdags morse.

På vintern brukar jag inte springa så mycket och i vanliga fall skulle jag bara hänge mig åt skidåkning i alla dess former nu.

Men ! Detta är ju inte vanliga fall! Jag har ju tackat jag att springa North Face 50 miles den 1 december.

Hur ska det gå?

Därför har jag lovat mig själv att jag ska skriva ned min träning här. För att kanske finna någon liten motivation. Visa att jag har disciplin ? Den jobbar jag på. Det går framåt.

Jag tänker att jag borde försöka springa 3 “riktiga”löppass i veckan. Med riktiga tänker jag ett pass på 1 h, 1 pass på 2 h och 1 pass på 3 h. Så snabbt jag bara kan.

Varför?

För första gången har jag en plan. Jag behöver ha det för att få till löpningen nu när jag inte har motivationen. För min motivation finns inte i att springa på gator. Min motivation med denna tävling är att göra en bra sista tävling på säsongen.

Och om jag får till 3 pass i veckan borde det räcka har jag kommit fram till.

Jag vill springa dem snabbt då tävlingen är väldigt snabb. Anna Frost vann den förra året på tiden 06.56. Hon kom 12:a totalt. 7 timmar på 8 mil i terräng ! Förstår ni hur bra hon är? Denna säsong har hon varit skadad och har inte kunna springa så många tävlingar. Hon har tänkt att springa NF i år men vet ej om hon kan. Så eventuellt blir det bara jag ifrån Salomon (på damsidan) med Frosty som pacer.

Nåväl. Jag börjar skriva gårdagens träning.

Morgonjogg (räknas ej som “riktig” löpning.

FM: Längre pass skejt

EM: Topptur i mörkret. 1000 hm. ( Med en så galet bra pannlampa Petzl NAO. Den lös upp hela berget ! Att rekomendera om man behöver en bra pannlampa till löpning, skidåkning m.m)

Hur får ni motivation ? Tips ?

Kärlek!

Ha det flott!

/ Emelie

 

 

 

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Emelie!
  Jag hittar tonvis av motivation i alla de fantastiska känslor som en riktigt bra tävlingsprestation ger. Att ut i mörkret ta med mig all den energi jag har för kommande tävlingar- och sedan använda den till tusen under de där träningspassen som inte är hundra procent njutning. Träningspass som inte är sådär riktigt roliga- men som, om jag lyckas genomföra dem på ett bra sätt- kommer göra tävlingarna som väntar till en så himla mycket bättre upplevelse! Till exempel brukar jag under långa, segdragna intervallpass på vintrarna kuta de sista minuterna på VM-stafetten om & om & om igen- ser mig själv ligga axel mot axel med konkurrenterna, hör mina lagkamrater ropa bakom mållinjen! Då blir varje intervall sjukt bra, och dessutom- när jag väl springer där på upploppet på VM i sommar kommer jag ha vunnit den där spurt-duellen tusen gånger redan- och då är chansen att jag gör det igen ganska god! Ha en härlig träningshöst!

 • Emelie Forsberg

  Hjärtligt !

  Det gav mig motivation till ett segt löppass igår..

  Go go !

 • Mattias

  Att anmäla sig till lopp där man måste tänja på sina gränser. Har precis anmält mig till mitt första 50km lopp till våren och det ger mig enormt mycket motivation att träna hela vinter. Jag har aldrig sprungit så långt innan.

  Din blogg ger mig också enormt mycket motivation och den ger mig en längtan till att lämna asfalten och ge mig ut i naturen och bara springa.

 • Micke

  Du å din blogg, med alla underbara bilder motiverar mig. Att vara anmäld till en tävling ger oxå motivation, speciellt om det är en staffett. Själv föredrar jag ödsliga grusvägar.