Skip to main content
Svensk blogg

Motivation ?

By November 10, 2012No Comments

Jag är hemma i Tromsö. Snön är här. Vilket är helt fantastiskt !

Jag har redan vart ute på två turer. Stigar känns långt borta (!?)även fast jag sprang en fin ryggtravesr så sent som i torsdags morse.

På vintern brukar jag inte springa så mycket och i vanliga fall skulle jag bara hänge mig åt skidåkning i alla dess former nu.

Men ! Detta är ju inte vanliga fall! Jag har ju tackat jag att springa North Face 50 miles den 1 december.

Hur ska det gå?

Därför har jag lovat mig själv att jag ska skriva ned min träning här. För att kanske finna någon liten motivation. Visa att jag har disciplin ? Den jobbar jag på. Det går framåt.

Jag tänker att jag borde försöka springa 3 “riktiga”löppass i veckan. Med riktiga tänker jag ett pass på 1 h, 1 pass på 2 h och 1 pass på 3 h. Så snabbt jag bara kan.

Varför?

För första gången har jag en plan. Jag behöver ha det för att få till löpningen nu när jag inte har motivationen. För min motivation finns inte i att springa på gator. Min motivation med denna tävling är att göra en bra sista tävling på säsongen.

Och om jag får till 3 pass i veckan borde det räcka har jag kommit fram till.

Jag vill springa dem snabbt då tävlingen är väldigt snabb. Anna Frost vann den förra året på tiden 06.56. Hon kom 12:a totalt. 7 timmar på 8 mil i terräng ! Förstår ni hur bra hon är? Denna säsong har hon varit skadad och har inte kunna springa så många tävlingar. Hon har tänkt att springa NF i år men vet ej om hon kan. Så eventuellt blir det bara jag ifrån Salomon (på damsidan) med Frosty som pacer.

Nåväl. Jag börjar skriva gårdagens träning.

Morgonjogg (räknas ej som “riktig” löpning.

FM: Längre pass skejt

EM: Topptur i mörkret. 1000 hm. ( Med en så galet bra pannlampa Petzl NAO. Den lös upp hela berget ! Att rekomendera om man behöver en bra pannlampa till löpning, skidåkning m.m)

Hur får ni motivation ? Tips ?

Kärlek!

Ha det flott!

/ Emelie

 

 

 

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!