Skip to main content
Svensk blogg

Hela slanten

By May 6, 2012No Comments

har jag använt till skidåkning 🙂 ja, nästan ivarjefall. 3 dagars helvila efter tävlingen gjorde gott.

Så här ser det ut i Tromsö just nu. Det är ett paradis.

Hela veckan har det varet mulet och öst ned regn blandat med snö. Men lagom till fredag så kom solen. Så jag bestämde mig för att följa med ut på en skejttur. Ja! Det var sagt att det skulle bli en lugn tur, men som alltid är det svårt att ta det lugnt i kuperad terräng. Backarna tar ju bara längre tid ju saktare man tar sig upp i dem. Inte för att det gick snabbt för mig, men jag försökte allt vad jag hade att slå följe med de två duktiga skidåkarna jag hade med mig på tur. Det blev ett långt pass på drygt 3,5 timme, 40 km och 1300 höjdmeter.

Jag hade på mig pulsbandet för jag tänkte det skulle vara kul att “jämföra” våra pulser. Dessvärre ställde jag in klockan på skiing (alpin)- och inte skidåkning, så pulsen mättes inte. Jag kan dock tänka mig att jag låg lite högre än vad de gjorde. Här är den enes blogg: http://www.snorrieinarsson.com/  Det var mycket roligt på den.

Hur långt räckte slanten egentligen?

Det som är värt att nämna är tisdagsträningen på onsdag. Gött att få lite cirkelträning igen. Men jisses vad jag hade tappat på pull-ups, det går fort nedför. Som i en riktigt fin nedförsbacke. Ja he e bara å köra.

Sen har det blitt en skejttur med:

Puck! Han gör mig glad! Vi tog ett lugnt pass i Tromsdalen.

Har ännu inte fått till ett snabbare pass. Men kommande vecka tänkte jag försöka få till några fler löp-pass. Så då kanske jag ska försöka få till ett intervallpass. Jag ska lura lite på tänkbar runda som ska innehålla: utförsbacke & uppförsbacke där jag kan köra på i, samt en raksträcka för återhämtning och en sträcka där jag struttar på i ett högre tempo. Kanske 3.50-3.40 fart? Ja där drog jag till med något!

Det passet får bli prio 1, sen kommer det bli, om jag känner mig själv rätt något fint skejtpass igen. För det här är den bästa årstiden för det!

För att inte tala om toppturer. Mitt mood just nu är försåvitt mer inställt på, de enorma vidderna man får när man tar sig ut skejtandes i fjällen. Upptäckten och farten.

Här kommer en fin låt:

Emmylou.

Den låten förknippar jag med många fina tankar. I veckan har de vandrat en del runt Alexander Dale Oen och Jon Tvedt. Fantastiska idrottsmän som gått bort alldeles för tidigt.

Vill ni se en fin dokumentär om Jon kan ni göra det här:

http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/462012/

/ Emelie

 

 

 

 

 

 

 

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!