Skip to main content
Svensk blogg

Gryningstankar

By November 22, 2011No Comments

Jag är student, och upplever att jag har lagom med tid. Det går upp och ner, ibland är det mycket och ibland lite mindre, men oftast alldeles lagomt. Just denna vecka känns väldigt lugn. Tentorna i januari är långt bort och mina 2 projektarbeten inom kurserna jag läser är under kontroll, och isarna som aldrig lägger sig som gör att jag inte kommer ut på fältarbete. Det ger mig tid och det känns ypperligt.

Men att ha lagom med tid är supert, och det är för att jag, delvis, kan välja själv hur jag disponerar den. Och dels för att när jag väl sätter mig ner ska det vara effektivt. Det är min utopi ivarjefall, men ibland är det svårt att nypa tag i koncentrationen. När det är svårt att behålla koncentrationen i timvis, brukar jag i största möjliga mån bryta av en eftermiddag med ett träningspass eller någon vardaglig syssla. Och sedan sitta någon timme på kvällen eller några timmar på helgen. Det är riktigt fint tycker jag, men ibland kan jag sakna att jag inte läser mina timmar varje dag så att man lagom till helgen bara kan släppa allt vad som har med skola att göra. Men man kan inte få allt.

Hur som. Tänker att det kommer så småningom, när jag är färdig och ska börja jobba. Då kommer mina åtta timmar per dag. Jag längtar faktiskt dit! Och det bästa är att jag njuter av att vara i nuet samtidigt som jag kan längta till jag är färdig. Det är spännande att lära sig saker. Känna att man samlar på sig kunskap som man någon gång kommer att ha användning för.

Det kommer bli en fin vecka det här. Tid till att känna efter. Vara här och nu, och inte långt bort i tankarna. Tid till min tilltänkta stickning. Och mer busselullar.

Tid till att drömma sig bort.

Till en springtur i Grand Canyon.

Förra veckans träning:

2 skejt pass

1 staknings pass

37 km ( cirka 16 km fjällöpning i bra fart!, ett lekfullt intervallpass i skogen och resten gojogg!)

Igår fick jag ett intervallpass som heter duga! 3000 m i 3.40 fart, 2000 m i 3.30 fart och 1000 m i 3.20 (1000 m blev 200×4 för mig) Några hundringar blev det också. Grymt skönt att få upp fart och ha draghjälp! Att träna tillsammans är kul!

Ha en fin dag!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!