Skip to main content
Svensk blogg

Fredag!

By March 21, 2014No Comments

Det känns som att jag tappat bort dena blogg litegrann. Jag har svårt att bestämma mig för vad som ska skrivas här. Om det ska bli en blogg som ger en uppdatering varje dag med mindre spännande innehåll, eller om det ska komma blogginlägg mer sällan men med förhoppningsvis lite mer substans i inläggen. Det bästa skulle ju vara om det blev spännnade och innehållsrika blogginlägg varje dag.

Vardagen rullar på här i Lyngen. Det är så härligt att vara hemma och ha en vardag. Inte resa och inte tävla alltför mycket. 

Hittils har jag kört 12 skimo tävlingar i vinter och jag har 5 stycken kvar innan jag ska börja springa för fullt.

Nu på lördag kör vi en tävling här i Lyngen. Det är himla kul att ha varit med och dra igång den. Lyngen och Tromsö är ett perfekt område för skimo. Och traillöpning för den delen också.

Jag gillar den enkla och stillsamma vardagen. Jag tror jag absorberar detta lugnet inför sommaren som kommer att bjuda på mer fart.

Tänkte tipsa om detta hårdbröd också! Har helt snöat in på det.

4 dl av nötter och frön. Sesam, solros, pumpa, lin, hassel, mandel. You name it.

Lite torkad frukt eller bär. Ca 1 dl.

2 dl mjöl. Råg, dinkel, vete, kokos, mandel, bön. 

2 dl vatten

lite salt.

Sprid ut ett jämt lager på bakplåtspapper. In i ugnen på 150 grader. Efter 20 minuter ta ut och skär upp i bitar, in i ugnen igen i 25-30 min.

Jag brukar göra 3 dubbel sats för att använda ugnen på så bra sätt som möjligt!

Och på en del strör jag kanel. Mumms!

Nu börjar solen komma. Så jag ska ut på en träningsrunda. Kanske lyssna på en löp-pod. Jag gillar verkligen det. Känner mig nördig, och det är fint!

Om ni vill lyssna på maratonpodden med mig kan ni göra det här!

Ha en fin fredag!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!