Skip to main content
Svensk blogg

Det går bra nu!

By June 4, 2012No Comments

Sista tentan avklarad. Bilen packad inför sommarlov 2012. Solen skiner i Tromsö. Så det kan som inte bli så mycket bättre!

I helgen var jag i Göteborg. Där sprang jag en av de mest krävande salomon Trail tour jag någonsin sprungit! Det märktes att banan var lagd av orienterare. Tack Jonas Pilblad med crew!

Jag hade hört att motståndet skulle vara hårt. Bl.a. Genom bästa, goaste och gladaste Petra som springer i salomon teamet. Den andra tuffa konkurrenten som hade hade hört talas om var Emma från sävedalen orienteringsklubb.
Bra kört tjejer!

Jag hade inte förväntat mig en så tuff och vild bana! Vi var ju i storstan liksom..
Men tufft var det. Första kilometern var dock på asfalt och stor stig, där gick det fort, tror Petra och jag låg först i några hundra meter faktiskt..
Jag lät Petra bestämma tempo den första kilometern för jag visste ju att stigarna/ den obanade terrängen skulle dyka upp snart.
Där gick jag om och höll det till målgång. Terrängen var helt galet fin. Mycket små djurstigar, mycket ris och högt gräs så benen fick jobba ovanligt hårt för att forcera de partierna och många fina stigar!

Fokus var som vanligt att se och upptäcka, njuta och trivas. Det var långa sträckor där jag var helt själv, där sprang jag och njöt av tystnaden och sommarvärmen. Tack för de ryggar jag fick! Jag jobbar på att komma topp tio i herrarnas, men det beror såklart på motsåndet! Även denna tävling körde jag med mitt nya knep:

Att tävlingen börjar efter drygt halva distansen. Det är underbart, då ser jag de första 13 kilometrarna som en upptäcksjogg!

Bilden är snodd ifrån SalomontTrailTour Göteborg.

I herrklassen fick Andreas kliva ned till silverplatsen efter den duktiga orienteraren Erik och Jonatan kom in som 5:a. och strax efter honom kom Johan Lantz in, som jagar mr Thoresson i touren! Vår alldeles egna TrailPer: http://trail.outsideonline.se/ sprang 12 km. Skönt att du är tillbaka på stigarna efter knäsmärtan! Vilket team vi är!

Det är himla härligt att få vara ute och springa dessa tävlingar och träffa så mycket fint folk! Jag fick blandannat träffa denna http://www.trailrunner.se/about/ Erik Jurander som har många spännande ultra tävlingar på gång.

Hej så länge!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!