Skip to main content
Svensk blogg

Återhämtad?

By December 1, 2011No Comments

Jag är åter i staden som inte ligger vid havet och inte ligger vid fjällen jag är som ni alla förstår i Umeå. Efter några dagar med fältjobb, massa mat och många timmars sömn känns det som jag är helt återställd från den lite längre springturen som tillryggalades i lördags.

Morgonstund på jobb.

Idag hade jag en plan om att vara med på skidalpina träningen i bräntberget, men tidsbrist ledde mig in på IKSU. Så istället för att mata höjdmeter körde jag styrka. Och sprang på band!

Jag började med MAQ, program A. Jag orkade lägga på mer vikter än vad jag kunnat göra tidigare. Framsteg! Sen körde jag axlar, bål, sida,rygg, chins och triceps samt stakningsmaskin. Jag varvade två övningar med varandra, och ingen vila mellan dem.

Efter styrkan brände jag av 5 kilometer (gillar vad bränner av ger uttryck för) på ett löpband.  Det blev: 1000 m i 5 min. tempo  i barfotaskor. Därefter skyndade jag mig att byta till mina lätta asfaltsskor, happ happ, hoppade på bandet igen och brände av 2000 meter i 4 minuters tempo. Därefter avslutade jag rundan på bandet med 2000 meter i 5 minuters tempo.  Allt skedde med Maggio i lurarna.

Det var en effektiv  träningsakt! Styrkeprogrammet kändes bättre än på länge för jag hade energi och ork att bli trött och jag flåsade som jag aldrig gjort på styrketräning förr.

Tjingeling!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!